Uzlāde ir neatņemama viedtālruņa lietošanas daļa, taču bieži vien tai netiek pievērsta īpaša uzmanība. Tomēr noteikti paradumi šajā procesā var kaitēt ierīcei un pat radīt bojājumus.
Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību biežākajām kļūdām, no kurām ieteicams izvairīties viedtālruņa uzlādes laikā.
1 Neoriģinālu vai bojātu lādētāju izmantošana
Neoriģināli lādētāji var piegādāt nestabilu spriegumu, izraisot akumulatora pārkaršanu un nolietošanos. Bojāti kabeļi var izraisīt īssavienojumus un sabojāt viedtālruni. Tālruņu ražotāju oriģinālie lādētāji un kabeļi ir optimizēti konkrētam modelim, tāpēc tie nodrošina stabilu un drošu uzlādi. Trešo pušu lādētājiem un kabeļiem ir jābūt sertificētiem, piemēram, “MFi” (Made for iPhone) vai atbilstošiem citiem standartiem, kā arī atbilstošiem drošības marķējumiem, piemēram, CE, UL vai FCC.
Ieteikums: Izmantojiet tikai oriģinālus vai sertificētus lādētājus un regulāri pārbaudiet, vai tie nav bojāti.
2. Uzlāde augstā vai zemā temperatūrā
Ekstremālas temperatūras negatīvi ietekmē akumulatoru. Uzlāde temperatūrā, kas ir zemāka par 0°C vai augstāka par 35°C, var radīt neatgriezeniskus akumulatora bojājumus.
Ieteikums: uzlādējiet ierīci istabas temperatūrā un izvairieties no tiešiem saules stariem.
3 Viedtālruņa lietošana uzlādes laikā
Aktīva ierīces lietošana uzlādes laikā papildus noslogo akumulatoru un var izraisīt tā pārkaršanu.
Lasi vēl: Ērces turēsies pa gabalu – kādi augi palīdz aizsargāt jūsu pagalmu
Ieteikums: Ja iespējams, atturieties no intensīvas viedtālruņa lietošanas tā uzlādes laikā.
Šķir otru lapu, lai lasītu pārējos padomus
Tevi noteikti interesēs
- Rīgas lielveikala kasiere atklāja, kurus 12 produktus pati nepērk un arī neiesaki citiem
- Tās pašas sulīgās kotletes, kas garšo “kā bērnībā”: mana krustmāte dalījās ar savu ģimenes recepti
- Veiksmes skaitlis tavā dzīvē: numerologi izskaitļojuši, kāds ir katras Zvaigžņu zīmes laimes kods
- Atvedu savu spāņu draugu uz mūsu ēdamzāli, un viņš pirmoreiz nogaršoja latviešu virtuvi – stāstu ko viņš teica
- Šie salāti ar bietēm ir daudz garšīgāki nekā tradicionālā mums visiem zināmā siļķe kažokā
- 17. oktobrī sāksies kaut kas tāds, kas nav noticis kopš 1878. gada: sinoptiķi ir pastāstījuši, no kā mums jāuzmanās